Педагоги закладів освіти громади отримали сертифікати про підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення в Харківському центрі ПТО ДЗС за напрямом «Діти з особливими освітніми потребами: клінічні та психолого-педагогічні аспекти»

  • 920

Наталинська територіальна громада активно співпрацює з Харківським обласним центром зайнятості, а також з Красноградською районною філією Харківського ОЦЗ, адже така співпраця – це шлях до вирішення актуальних питань зайнятості населення, таким чином досягаючи максимальної користі для громади та її мешканців.

Служба зайнятості виконує вкрай важливу соціальну функцію – надає послуги шукачам роботи та роботодавцям, намагаючись йти у ногу з часом та підвищуючи якість обслуговування клієнтів.

Протягом 2021 року у співпраці з Красноградською районною філією Харківського ОЦЗ на базі Наталинської сільської ради було організовано громадські роботи за такими видами робіт: надання соціальних послуг вдома найбільш вразливим верствам населення - залучено 7 осіб, інформування про субсидії - 2 особи. Всього залучено 9 осіб.

6 січня Наталинську територіальну громаду з робочим візитом відвідав директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко – відбувся захід з вручення 20-м педагогам закладів освіти громади сертифікатів про підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення в Харківському центрі ПТО ДЗС за напрямом «Діти з особливими освітніми потребами: клінічні та психолого-педагогічні аспекти». У заході взяли участь Наталинський сільський голова, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена Третяк, начальник відділу освіти сільської ради Оксана Руденко, а також директор Красноградської районною філії Харківського ОЦЗ Ірина Петрикіна.

Вищезазначений навчальний курс був розроблений Харківським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Навчання відбувалося за фінансування Наталинської сільської ради. Освітяни поділилися позитивними враженнями про високий рівень викладання курсу, глибоке розкриття тем та якісне надання практичних навичок роботи в інклюзивних класах.

Крім того, обговорили потреби закладів освіти Наталинської громади у розширенні програми курсів. Педагоги пропонували додати такі теми як практичне застосування прийомів інклюзивного навчання, психологічні практикуми та навчання батьків дітей з особливими потребами.

Дякуємо Харківському обласному центру зайнятості, Красноградській районній філії Харківського ОЦЗ за підтримку спільних ініціатив та злагоджену спільну роботу!

Впевнені у подальшій ефективній співпраці!

Фото без опису