Як окремим категоріям населення отримати ТЗР (технічні засоби реабілітації)?

  • 407

З 01 червня 2021 року набрав чинності оновлений Порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації (перелік технічних та інших засобів реабілітації, якими забезпечуються особи з інвалідністю, діти з інвалідністю та інші окремі категорії населення).

Порядок, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 року № 321 (в редакції постанови Кабінету Міністрів від 14.04.2021 № 362).

Для детального ознайомлення з модельним рядом технічних та інших засобів реабілітації, якими забезпечує держава, Ви можете переглянути Електронний каталог-класифікатор технічних засобів реабілітації згідно з ДСТУ 7202:2019 (ISO 9999:2016, NEQ) , який розміщено на сайті Мінсоцполітики в розділі „Особам з інвалідністю” в рубриці „Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації”.

На безоплатне отримання технічних та інших засобів реабілітації мають право:

- особи з інвалідністю;

- діти з інвалідністю;

- учасники АТО;

- особи похилого віку;

- жінки, дівчата після мастектомії, секторальної резекції молочної залози, квадрантектомії та з порушеннями розвитку молочних залоз;

- діти з порушеннями опорно-рухового апарату (далі – діти віком до 18 років);

- особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції, деяких інших осіб та їх соціальний захист".

Для отримання додаткової інформації просимо звертатися до відділу соціального захисту населення Наталинської сільської ради за адресою: вул. І. Сенченка, буд. 89, с. Наталине, тел. (05744) 7-68-18.

Фото без опису