У районному Будинку культури відбувся тематичний концерт-зустріч воїнів-інтернаціоналістів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 33-ї річниці виведення військ з Афганістану

  • 382

15 лютого ми віддаємо шану солдатам і офіцерам, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов’язок, беручи участь у бойових діях у розкиданих по всьому світу країнах. Минуло вже багато років з початку військових дій в Афганістані, але серце кожного, хто був там, і досі стискається при згадці про ті страшні дні, про втрачених бойових товаришів.

Сьогодні зала Красноградського районного Будинку культури зібрала ветеранів, членів Красноградської районної організації спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), рідних та близьких загиблих воїнів, містян, аби вшанувати гідних синів нашої Батьківщини, тих, які не просто на словах знають, що значить виконувати свій військовий обов’язок самовіддано, чесно та героїчно - відбувся концерт з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 33-ї річниці виведення військ з Афганістану.

Захід розпочався відеоуривком про афганську війну, в якому висвітлено інформацію про її початок та введення військ на територію Афганістану. Далі зі словами вдячності до присутніх у глядацькій залі вояків звернулася очільниця Наталинської територіальної громади, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена Третяк: «Сьогодні ми віддаємо данину шани усім, хто відстоював справедливість, захищав мир і спокій, виконував свій інтернаціональний обов’язок далеко від рідної землі. Подвиг наших співвітчизників в усі часи буде взірцем незламної волі, сили духу та патріотизму. Низький уклін героїзму та мужності наших воїнів, вічна пам'ять тим, хто не повернувся з чужини.
Шановні воїни-інтернаціоналісти, прийміть слова вдячності за стійкість, вірність присязі, за ваш неоціненний внесок у патріотичне виховання молоді! Від щирого серця бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, впевненості у майбутньому та усього найкращого!».

З нагоди знаменної дати Олена Василівна вручила членам Красноградської районної організації спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) грамоти та цінні подарунки Наталинської сільської ради - ордени «Ветеран війни в Афганістані». Не оминула увагою Наталинський сільський голова і переможців територіального конкурсу дитячої творчості «Афганістан - мій біль, моя пекуча пам’ять» - школярі отримали грамоти та подарунки за кращі твори.

Після урочистої частини відбувся тематичний святковий концерт, який для воїнів-інтернаціоналістів підготували талановиті земляки: пісенні подарунки для присутніх лунали від гурту «Красноград», Анатолія Позняка, Ярослави Кузнєцової, Софії Маслак, Артема Воробінського, у чуттєвому вальсі кружляли Матвійчук Софія і Григорій Дохняк, чудовим виступом вразив глядачів зразковий аматорський дитячий театр естради «Вернісаж» Будинку техніки БУ «Укрбургаз».

Честь і слава вам, шановні воїни-інтернаціоналісти, ветерани Афганістану!

Фото без опису