Відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану

  • 663

Цього року виповнюється 33 роки з часу виведення військ з Афганістану. 15 лютого ми вшановуємо загиблих у «гарячих точках» та висловлюємо глибоку вдячність усім, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконував військову присягу.

Саме з цієї нагоди біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам у м. Красноград сьогодні відбувся мітинг - вшанувати пам’ять загиблих та віддати шану учасникам бойових дій зібралися представники місцевої влади, ветерани, члени Красноградської районної організації спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), рідні та близькі загиблих воїнів-афганців, громадськість.

У меморіальному заході та церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку взяла участь Наталинський сільський голова, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена Третяк, яка у своїй промові зауважила, що хоча з кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни, та час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

Учасники заходу хвилиною мовчання пом’янули воїнів, які загинули на чужих землях, виконуючи свій громадянський обов’язок, після чого відбулася панахида за загиблими воїнами-афганцями та церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам.

Минають роки, але для кожного, хто пройшов важкими дорогами війни, хто не раз зазирав в обличчя смерті, втрачав друзів, ті події залишилися болем у серці та назавжди закарбувалися у пам’яті. І саме ця пам’ять щороку збирає всіх нас разом, аби згадати тих, хто загинув на чужині.

Фото без опису