У Наталинській громаді вшанували пам'ять жертв війни в Україні

  • 559

22 червня український народ вшановує пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала Друга світова війна. З цієї нагоди у адміністративному центрі громади – Наталиному– відбулася церемонія покладання квітів до Братської могили.

До учасників меморіального заходу звернулась очільниця Наталинської територіальної громади Олена Третяк: «Для мільйонів людей 22 червня 1941 року є трагічною датою, адже саме у цей день почалася війна, в якій взяли участь 80 % людства. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства, а також вперше використана атомна зброя. До армій ворогуючих сторін було залучено понад 110 мільйонів солдат, а загальні втрати військових та цивільного населення склали від 50 до 85 мільйонів осіб.

На жаль, людство не усвідомило уроків буремних воєнних часів. І сьогодні ми знову опинились у стані війни - на наших очах гинуть люди, гинуть діти, зруйновані будинки, школи, лікарні, об’єкти інфраструктури, понівечені людські долі, розлучені сім’ї… І здається, що це відбувається не з нами, що це фільм, жахлива історія, яку нам розповідають ветерани…

Тож сьогодні давайте згадаємо і вшануємо подвиг тих, хто загинув на полі брані тоді, у роки Другої світової, і тих, чиє життя забрала війна 2022 року… Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про героїв Великої Вітчизняної та героїв сучасності.

Честь і слава героям! Вічна пам’ять загиблим!»

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих у тій страшній війні та воїнів сучасності, які жертовно віддали свої життя, боронячи нашу державу, та поклали квіти до Братської могили.

Вічна і світла пам’ять героям! Мирного неба нам усім, злагоди та добробуту!