Звернення Наталинського сільського голови, віце-президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олени Третяк з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України та Дня Української Державності

  • 375

Шановні співгромадівці!
Сердечно вітаю вас з подвійним святом - Днем хрещення Київської Русі-України та Днем Української Державності!

Щороку 28 липня в Україні, саме у День Хрещення Київської Русі – України, який символізує зародження та подальший розквіт нашої державності, відзначатиметься нове державне свято - День Української Державності.

День хрещення Київської Русі-України ми відзначаємо у день Святого князя Володимира – одного із засновників і покровителів нашої державності. Прийняття християнства як державної релігії було доленосним історичним актом, який вивів Київську Русь на новий цивілізаційний рівень, визначив її місце у колі християнських держав, дав могутній поштовх для розвитку нової якості та змісту культури, політичних і громадських інститутів.

Саме віра завжди була для українців життєдайною силою, яка допомагала вистояти в часи лихоліть і надавала сил рухатися далі на шляху процвітання рідної землі.

Сьогодні, як ніколи, нам потрібен мир та єдність! І саме князь Володимир своїм життям і діяльністю вказує нам на приклад взаєморозуміння та злагоди, послідовності та цілеспрямованості.

Тож бажаю вам духовної наснаги, міцного здоров’я та довголіття! Нехай небо над Україною завжди буде мирним і сонячним!

З повагою – Наталинський сільський голова, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена Третяк

Фото без опису