Відбулася серпнева педагогічна конференція працівників закладів освіти Наталинської сільської ради за темою «Якісна освіта в умовах воєнного стану»

  • 288

Зважаючи на непрості реалії сьогодення, тримати освітній фронт стало вкрай важливим заданням для освітянської спільноти країни.

Не зраджуючи освітянській традиції, 30 серпня відбулася серпнева педагогічна конференція працівників закладів освіти Наталинської сільської ради за темою «Якісна освіта в умовах воєнного стану». У заході взяла участь освітянська спільнота Наталинської територіальної громади - керівники закладів освіти, їхні заступники, голови територіальних методичних об’єднань та голови профспілкових комітетів.

На початку конференції до учасників заходу звернулася очільниця Наталинської територіальної громади, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена Третяк, яка привітала освітян з початком нового навчального року та зауважила, що незважаючи на воєнний стан, у громаді вживатимуться всі необхідні системні заходи щодо подальшого удосконалення дистанційної освітньої методики задля формування якісного інформаційного освітнього простору для школярів громади.

Олена Василівна вручила грамоти Наталинської сільської ради закладам загальної середньої освіти громади: Петрівському ліцею – за III місце в X обласній онлайн-виставці ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХI століття» в номінації «Практичні шляхи здоров'язбереження учасників освітнього процесу в закладі освіти», а також Роздольській гімназії - за ІІ місце в XI обласній онлайн-виставці ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини XXI століття» в номінації «Школа як простір дитинства: створення безпечного освітнього середовища».

Далі, модеруючи та презентуючи підсумки 2021-2021 навчального року, завдання на 2022-2023 навчальний рік окреслила начальник відділу освіти Наталинської сільської ради Оксана Руденко, після чого учасники заслухали доповіді директорів закладів освіти громади щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану, поліпшення якості освітньої діяльності в закладах дошкільної освіти, національно-патріотичного виховання підростаючого покоління. Представник управління Державної служби якості освіти у Харківській області Катерина Скрипка представила увазі слухачів онлайн-доповідь «Забезпечення якості освіти – ключове завдання нового навчального року».

На завершення заходу освітяни заслухали доповідь голови профспілкової організації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Наталинської сільської ради Тетяни Дзюби, яка привітала та вручила грамоти молодим учителям закладів освіти громади.

За результатами серпневої педагогічної конференції педагогами Наталинської територіальної громади обговорено управлінсько-методичні аспекти впровадження якісної дистанційної освіти в умовах воєнного стану, проаналізовано досягнення, окреслено нові виклики сьогодення та шляхи їх подолання у новому навчальному році.

Щиро вітаємо усіх освітян Наталинської громади з початком нового навчального року! Мирного вам неба, витримки, родинного затишку та добробуту!

Фото без опису