Безпека в сучасних реаліях від Асоціації саперів України

  • 235

6 жовтня у Наталинській територіальній громаді відбулися навчання з цивільної безпеки – інформаційну сесію, основну цільову аудиторію якої склали директори закладів загальної середньої освіти, відповідальні особи з питань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту освітніх закладів, старости громади, а також працівники сільської ради, провели інструктори Асоціації саперів України, а також інспектори Красноградського РУ ГУ ДСНС України в Харківській області.

ГО «Асоціація саперів України» активно працює на всій території України задля підвищення безпекової складової цивільного населення. 3 2019 року організація реалізовує гуманітарні проєкти у сфері протимінної діяльності і дій цивільного населення під час обстрілів, зокрема, навчає населення правилам безпечної поведінки. Наразі діяльність Асоціації щодо інформування населення з безпекової поведінки під час збройного конфлікту і мінної небезпеки охоплює майже всі регіони нашої країни.

Реалізація проєкту Асоціації саперів України стала можливою завдяки підтримці Ukraine Humanitarian Fund Управління ООН з координації гуманітарних справ/OCHA Ukraine.

Місія Асоціації саперів України «Зробимо цей світ безпечним разом» саме у сучасних воєнних реаліях набуває особливої актуальності.

Тож сьогодні усі слухачі тренінгового заходу отримали вичерпний курс лекцій, що включає алгоритми дій цивільного населення у разі різних випадків загострення ситуації, а також лекції з інформування населення щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів. Змістовна інформація, надана сертифікованими інструкторами Асоціації саперів України, значно підвищила рівень безпеки присутніх шляхом більшої обізнаності щодо загроз та свідомої зміни поведінки на безпечну.

Крім того, на заході інспекторами Красноградського РУ ГУ ДСНС України в Харківській області проведено роз’яснювальну роботу щодо безпеки життєдіяльності в навчальних закладах громади, попередження виникнення пожеж на відкритих територіях (в екосистемах) та пожеж у побуті.

Всі учасники інформаційної сесії отримали наочний роздатковий матеріал.

Наталинська сільська рада щиро вдячна представникам ГО «Асоціація саперів України» та Красноградського РУ ГУ ДСНС України в Харківській області за проведення навчання, адже саме за рахунок організації ефективної систематичної підготовки значно підвищується рівень безпеки серед населення, бо ціна нехтування нею – це особисте здоров’я і життя, а також здоров’я і життя рідних.