Звернення Наталинського сільського голови, віце-президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олени Третяк з нагоди Дня української писемності та мови

  • 128

Шановні співгромадівці!

Сьогодні, 9 листопада, в нашій державі відзначається День української писемності та мови. Це свято відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Український народ має давню історію, він створив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. Однак найголовнішою ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова – його найбільша духовна цінність, його суть і основа буття.

Мова – це багата скарбниця духовних надбань народу, життєвого досвіду, праці і творчості багатьох поколінь. У її глибинах – філософський розум, витончений естетичний смак, поетичне чуття, сила надзвичайної чутливості до найтонших переливів людських почуттів і явищ природи. Разом із тим мова є своєрідним оберегом звичаїв і традицій.

Тож давайте любити та плекати рідну мову! Здоров’я вам, щастя, добра та нових здобутків на благо Наталинської громади та України!
Мирного неба!

З повагою - Наталинський сільський голова, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена Третяк