Всесвітній тиждень імунізації

  • 42

За ініціативою ВООЗ в усіх країнах світу в останній тиждень квітня відзначається Всесвітній тиждень імунізації (ВТІ), який покликаний популяризувати ідею про те, що імунізація має величезне значення для профілактики захворювань і захисту життя.

Цього року головною темою стане не тільки підтримка планової імунізації, а й вакцини та вакцинація проти COVID-19. Кампанія буде сприяти зміцненню солідарності й довіри до вакцинації як суспільного блага, яке допомагає рятувати життя людей і захищати здоров'я.

Масове та регулярне проведення вакцинації – це ефективний засіб контролю над керованими інфекціями як в національному, так і в глобальному масштабах.

Вакцинація проти COVID-19 - це найважливіший інструмент, який допоможе нам покласти край пандемії.

Нашим громадянам необхідно забезпечити захист від інфекцій, що попереджаються вакцинацією. Будь-яке порушення в проведенні рутинної вакцинації, навіть на короткий час, призведе до зростання числа сприйнятливих осіб і, як наслідок, виникнення спалахів або зростанню випадків вакцинокерованих інфекцій, в тому числі й випадків з тяжким перебігом, що потребуватимуть госпіталізації, проведення інтенсивної терапії.

Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців - усіх разом і кожного зокрема, залежить від рівня охоплення щепленнями в країні.

В Україні Календар профілактичних щеплень передбачає обов’язкову вакцинацію проти таких захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту, пневмококу.

Захищайте себе та членів своєї сім'ї - вакцинуйтеся!

Фото без опису