Управління соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації інформує

  • 41

Фото без опису                         До уваги осіб з інвалідністю!

Постановами Кабінету Міністрів України передбачено виплати деяким категоріям осіб з інвалідністю грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки.

Відповідно до  Порядку виплати деяким категоріям осіб з інвалідністю грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2007  №150 виплата компенсації передбачена особі з інвалідністю, якщо вона протягом попередніх трьох календарних років не одержувала безоплатної санаторно-курортної путівки.

Грошова компенсація за путівку нараховується і виплачується в таких розмірах (округлених до однієї гривні): особам з інвалідністю I та II групи - 75 відсотків, III групи - 50 відсотків розміру середньої вартості санаторно-курортної путівки, що обчислюється з розрахунку 35 відсотків (з округленням до однієї гривні) розміру одного прожиткового мінімуму, щороку встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність.

Згідно Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України    від 17.06.2004 №785 компенсація  виплачується  особам з інвалідністю внаслідок  війни за місцем їх обліку один раз на два роки з дня звернення із заявою про   виплату  грошової  компенсації,   якщо  і  особи  протягом  двох  років  не  одержували безоплатних  санаторно-курортних  путівок, незалежно від наявності медичного висновку про необхідність санаторно-курортного лікування або  медичних  протипоказань.      

Грошова компенсація виплачується у таких розмірах (округлених до  однієї  гривні): особам  з інвалідністю I і II групи - 100 відсотків середньої вартості  путівки; особам  з  інвалідністю  III  групи  - 75 відсотків середньої вартості путівки.

У разі зміни групи інвалідності за період перебування особи з інвалідністю  на обліку грошова компенсація виплачується у розмірі відповідно до групи інвалідності, встановленої їй на дату виплати.

Після  отримання    грошової компенсації   наступний   період  перебування  особи  на  обліку  для забезпечення  санаторно-курортним  лікуванням  або   отримання наступної  грошової  компенсації  обчислюється  з дня подання  заяви  та  інших  документів.

Підставою   для   виплати   грошової  компенсації є  такі документи:

- для осіб з інвалідністю внаслідок війни: заява на виплату грошової компенсації; посвідчення особи, що  підтверджує  її належність до зазначеної категорії громадян.

 - для осіб з інвалідністю: заява на виплату грошової компенсації; посвідчення особи, що  підтверджує  її належність до зазначеної категорії громадян; медична довідка за формою 070-О щодо необхідності забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Заяви з необхідними документами для виплати грошової компенсації за путівку приймаються від осіб з інвалідністю приймаються  уповноваженими особами  виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або  посадовими особами центру надання адміністративних послуг за місцем реєстрації.