Освітяни Наталинської територіальної громади з навчальним візитом відвідали Малопольське Воєводство Республіки Польща

  • 48

З 6 по 11 листопада 2023 року відбувся навчальний візит представників сфери освіти Наталинської територіальної громади до Малопольського Воєводства Республіки Польща з метою вивчення кращого польського досвіду управління людським капіталом - найважливішим складовим розвитку кожної громади. Партнерами проведення заходу стали Польсько-українська господарча палата разом з ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування» та ГО «Польсько-українська аграрна асоціація», які займаються реалізацією проєктів задля розвитку та зміцнення українського самоврядування та бізнесу.

Польсько-українська господарча палата протягом 30 років працює над побудовою польсько-українських відносин у сфері розвитку економіки. Також організація брала активну участь у підтримці процесів децентралізації в Україні.

Нашу громаду на навчальному заході представила когорта освітян Наталинської сільської ради - начальник відділу освіти Оксана Руденко, директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ольга Міхно та керівники закладів освіти громади: Олена Гаврилова, директор Наталинського ліцею; Світлана Дзех, директор Петрівського ліцею; Антоніна Яковенко, завідувач Попівської філії Наталинського ліцею.

Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо розвитку потенціалу територій і роль освіти в цих процесах, перспективи міжрегіонального співробітництва органів місцевого самоврядування України та Польщі в контексті залучення інвестицій, створення безбарʼєрного простору та відбудови України.

У рамках візиту до Республіки Польща освітяни Наталинської громади відвідали безліч об’єктів освіти та інфраструктури у гмінах - школи, дитячі садочки, будинки культури, бібліотеки, спортивні комплекси, стадіони.

Наталинська громада висловлює слова щирої вдячності польським колегам за теплий прийом, підтримку України та змогу перейняти успішний освітянський досвід, адже можливість відвідувати такі навчальні заходи - це неоціненний крок на шляху до сталого розвитку та розбудови громади.

Фото без опису