Наталинську СВА відвідала директор Департаменту науки і освіти Харківської ОВА Ольга Безпалова

  • 46

Сьогодні, 05 квітня 2024 року, в рамках робочого візиту на Красноградщину до Наталинської громади завітала директор департаменту науки і освіти ХОВА Ольга Безпалова.

У ході візиту оглянули Наталинський ліцей, ознайомилися з матеріально-технічною базою закладу і обговорили проєкт будівництва захисної споруди цивільного захисту (бомбосховища) на території ліцею.

Ольга Ігорівна зазначила, що будівництво укриття є вкрай важливим і Департамент зі свого боку робить усе можливе для залучення субвенції з державного бюджету та пошуку інвесторів для реалізації проєктів, Наталинський ліцей не є виключенням у цьому процесі.

Також відвідали дошкільний підрозділ Наталинського ліцею, який облаштований протирадіаційним укриттям, але наразі його стан не відповідає встановленим вимогам.

Начальник Наталинської СВА Володимир Птишник зазначив, що цей об'єкт включений до плану капітальних ремонтів на 2024 рік. За сприяння Красноградської РВА, за підписом начальника Наталинської СВА було направлено звернення до Харківської ОВА та Харківської обласної ради щодо виділення коштів з обласного бюджету на співфінансування капітального ремонту ПРУ з метою підготовки закладів освіти для можливого відновлення офлайн навчання.

Крім того, обговорили питання оптимізації мережі закладів освіти відповідно до законодавчих ініціатив Уряду, реформу шкільного харчування та роботу з дітьми з особливими освітніми потребами.

Фото без опису