«Дякуємо за те, що ми живі»: у громаді відзначили День Збройних Сил України

  • 93

Заходи до Дня Збройних Сил України у нашій громаді розпочалися з самого ранку: керівництво та працівники Наталинської сільської військової адміністрації та сільської ради на Алеї слави поклали квіти до світлин бійців, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та вшанували їхню світлу пам’ять хвилиною мовчання.

«Ми маємо пам’ятати ім’я кожного, хто став на захист нашої Батьківщини. Адже саме завдяки нашим Захисникам ми живі. Слава Героям!» - наголосив начальник Наталинської СВА Володимир Птишник.

Далі відбувся офіційний захід з нагоди Дня Збройних Сил України, до якого долучилися начальник Наталинської СВА Володимир Птишник, начальник Красноградської РВА Віктор Войтенко, перший заступник начальника Красноградської РВА Наталія Осадча, начальник Красноградського РТЦК та СП Харківської області Роман Багмут, а також військовослужбовці та їхні близькі.

На початку заходу за особисту мужність, виявлену у захисті Державного суверенітету та територіальної цілісності України, за самовіддане виконання військового обов’язку Орденом за мужність ІІІ ступеня посмертно нагороджено мешканця Наталинської громади - старшого солдата Андрія Йосиповича Піліпаку, старшого стрільця другого стрілецького відділення першого стрілецького взводу першої стрілецької роти. Нагороду вручили дружині Героя Олені Піліпаці.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих у російсько-українській війні Героїв хвилиною мовчання.

Звертаючись до присутніх у залі Захисників та їхніх близьких, начальник Наталинської СВА Володимир Птишник зазначив: «Від усієї громади низький уклін вам за те, що тримаєте фронт, звільняєте міста і села від окупантів! За те, що ми живі! Світла пам’ять і вічна слава усім Героям, які не повернулися з поля бою».

Відзнаками Наталинської СВА, Красноградської РВА та Красноградського РТЦК та СП нагородили військовослужбовців та працівників ЗСУ, які щодня прискорюють нашу Перемогу, за безпосередню участь у заходах для забезпечення оборони України, захисту її суверенітету і територіальної цілісності, безпеки населення та інтересів держави.

На завершення офіційної частини заходу музичні вітання присутнім подарували артисти із тріо «Настрій» Петрівського сільського будинку культури.

З вірою у Перемогу! Слава Збройним Силам України! Слава Україні! Героям Слава!

 

Фото без опису