Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

  • 42

18 січня 2024 року під головуванням начальника Наталинської сільської військової адміністрації Володимира Птишника відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Членами місцевої КТЕБ у складі працівників військової адміністрації, старост громади, представників Красноградського РУ ГУ ДСНС, поліцейських офіцерів громади, а також представників підприємств, установ та організацій, які здійснюють свою діяльність на території Наталинської громади, розглянуто питання порядку денного, зокрема щодо готовності систем життєзабезпечення на території громади до функціонування у разі можливого погіршення погодних умов.

Серед пріоритетних питань засідання комісії - облаштування захисних споруд цивільного захисту, на чому наголосив Володимир Птишник, голова комісії, начальник Наталинської сільської військової адміністрації: «Враховуючи постійні ракетні атаки, які здійснює держава-агресор росія, облаштування захисних споруд цивільного захисту є вкрай необхідним, так як від стану захисної споруди цивільного захисту залежить те, як вона може зберегти життя та здоров'я мешканців громади. Питання готовності захисних споруд цивільного захисту перебуває на особливому контролі керівництва району, області, держави. Тому в планах Наталинської сільської військової адміністрації за допомогою залучення інвестицій та благодійної допомоги провести у 2024 році ремонти у захисних спорудах цивільного захисту (ПРУ) та найпростішому укритті, які знаходяться в закладах освіти територіальної громади».

Не менш актуальне питання КТЕБ - це стан пожежної безпеки на території громади. За даними Красноградського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області з початку 2024 року на території Наталинської територіальної громади сталось 2 пожежі (що становить третину від загальної кількості пожеж в Красноградському районі), збиток від яких склав понад 1 млн. грн. У 2023 році на території громади виникло 36 пожеж, збиток від яких склав 13,5 млн. грн.

Статистика показує, що основними причинами виникнення є:

- занесення відкритого джерела вогню (необережне поводження, спалювання трави та сміття або навмисний підпал) - 74%;

- несправність електропроводки та електрообладнання – 12%;

- несправність пічного опалення –2%;

- інші причини – 12%.

27% пожеж виникає в приватних домоволодіннях і квартирах громадян та 47% пожеж - на відкритій території поблизу населених пунктів.

З настанням холодів кількість пожеж в житлових будинках та квартирах збільшується. Причинами їх виникнення є несправність пічного опалення та порушення правил експлуатації електрообладнання. Тому виникає нагальна необхідність проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед мешканців громади та працівників комунальних установ щодо дотримання правил пожежної безпеки в домоволодіннях. Особливу увагу наголошено на дотриманні пожежної безпеки під час користування твердопаливними котлами та печами.

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Наталинської сільської військової адміністрації прийнято ряд дієвих рішень, спрямованих на забезпечення безпеки населення громади.

Фото без опису