Служба у справах дітей Наталинської сільської ради продовжує піклуватися про малечу під час воєнного стану

  • 50

Кожна дитина має право на соціальну підтримку та захист з боку держави, а надто - під час воєнного стану в країні. В умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації на території України у громадах проводиться цілеспрямована та послідовна робота щодо вирішення проблем соціального захисту дітей, особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

24 січня 2024 року під головуванням начальника Наталинськоі сільської військової адміністрації Володимира Птишника пройшло засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Діяльність комісії спрямована на координацію зусиль місцевої влади та громади у сфері реалізації державної політики щодо соціально-правового захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, раннього соціального сирітства.

З метою забезпечення законних прав та інтересів дітей комісією розглянуто ряд нагальних питань про надання висновку органу опіки та піклування щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав; виконання батьківських обов’язків; відібрання дітей та позбавлення батьківських прав; влаштування малолітніх дітей в сім’ю патронатного вихователя та інші.

Зазначені питання попередньо було детально опрацьовано службою у справах дітей Наталинської сільської ради.

За результатами засідання прийнято компетентні, виважені рішення, які направлені на забезпечення соціально-правового захисту дитини згідно чинного законодавства України.

Пам’ятаймо, що діти – це наше майбутнє, продовження не тільки нас самих, а й нашого роду, нашої держави. І наші воїни, йдучи на війну, захищаючи сьогодні Україну від російської експансії, перш за все, захищають дітей, аби вони жили в майбутньому у вільній Україні і ніколи більше не стикнулися із жахами війни.

Фото без опису

Фото без опису