Профілактичні рейди

  • 64

Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи служби у справах дітей, метою якої є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки з виховання та утримання дітей, сприяння у нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.

Подібні заходи здійснюються з метою створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї та підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

7 березня 2024 року працівники служби у справах дітей Наталинської сільської ради спільно із працівниками КЗ «Центр соціальних служб» та представниками правоохоронних органів здійснили рейд-обстеження умов проживання та виховання дітей в сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах, що проживають на території громади.

В ході рейду було обстежено 5 сімей, в одній з яких виховується троє малолітніх дітей.

Фахівці обстежили умови проживання юних жителів громади та з’ясували їхні поточні потреби.

Під час рейду працівники профільних служб провели профілактичні бесіди, попередили щодо невиконання батьківських обов’язків, склали акти обстеження умов проживання дітей.

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем і що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш відповідальними, намагаються створити належні умови для проживання, виховання та розвитку дітей.

Служба у справах дітей Наталинської сільської ради звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.

Фото без опису

Фото без опису