Харківський обласний центр зайнятості продовжує інформаційну кампанію серед населення та роботодавців Наталинської громади

  • 84

14 березня 2024 року у Мартинівці відбувся виїзний захід Харківського обласного центру зайнятості для населення та роботодавців. Мета заходу - наближення послуг та інформування місцевих мешканців, цільових категорій населення (молоді, осіб передпенсійного віку, членів сімей внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, малозабезпечених та багатодітних осіб, безробітних осіб) про можливості з працевлаштування, професійного навчання, отримання гранту на відкриття власної справи, підвищення кваліфікації або освоєння нової професії за рахунок ваучера, долучення до суспільно корисних робіт тощо.

Серед основних спікерів заходу – начальник Наталинської сільської військової адміністрації Володимир Птишник, директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков, директор Красноградської філії ХОЦЗ Ірина Петрикіна.

До заходу також долучилися профільні фахівці філії, роботодавці Красноградщини, представники навчальних закладів району, Красноградської РО ТЧХУ, а також учні 8-11 класів Наталинської громади.

Під час воєнного стану вирішення питання зайнятості населення неможливе без налагодження тісної співпраці служби зайнятості з роботодавцями. Служба зайнятості надає послуги роботодавцям не тільки з компенсації ЄСВ, а й компенсації фактичних витрат на оплату праці при працевлаштуванні безробітних з числа ВПО і АТО, організації та проведення робіт тимчасового характеру та інше.

У ході робочої зустрічі учасники заходу обговорили стан ринку праці в регіоні; ознайомилися з послугами, які надає державна служба зайнятості, зокрема сприяння в отриманні гранту на відкриття або розвиток власної справи, ваучеру тощо; дізналися про потребу в тимчасових працівниках «Армії відновлення»; отримали роз’яснення щодо компенсаційних програм сприяння зайнятості, реєстрації безробітних, а також рекомендації щодо активного пошуку роботи.

Крім того, у рамках виїзної наради підписано угоду про співпрацю між Харківським обласним центром зайнятості та Наталинською громадою.

Під час заходу роботодавці Красноградщини (ТОВ «АГРОФІРМА «ПІСЧАНСЬКА», ТОВ «Красноградська овочева фабрика», ТОВ «Красноградський млин»), а також навчальні заклади району (КЗОЗ «Красноградський медичний фаховий коледж» ХОР, Красноградський аграрно-технічний фаховий коледж ім. Ф.Я.Тимошенка, Красноградський педагогічний фаховий коледж КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» ХОР, заклад (професійно-технічної) освіти «Харківський професійний коледж») презентували цільовій аудиторії наявні вакансії.

Завдяки інформуванню місцевого населення та наданню роз’яснень про перелік послуг, які надає Красноградська філія, мешканці Наталинської громади активно користуються усіма можливостями: отримують ваучери на навчання; мікрогранти на розвиток власного бізнесу; проходять підвищення кваліфікації та навчання шляхом стажування на робочому місці безпосередньо у роботодавця; беруть участь у суспільно корисних роботах.

Дякуємо Харківському обласному центру зайнятості, а також Красноградській філії ХОЦЗ за плідну співпрацю, сподіваємося на реалізацію грантових програм у подальшому.

Працюємо далі! Разом до Перемоги!

Фото без опису