УВАГА: СКАЗ!

  • 35

За результатами лабораторного дослідження, проведеногоХарківською регіональною державною лабораторією Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів  та захисту споживачівметодом люмінесцентної мікроскопії (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу від 16.03.2024р. № 000277п.м./24), встановлено діагноз сказ у кота, який належав громадянці, котра мешкає на вул. Будівельників у с. Попівка Наталинської громади. 

Спеціалісти Красноградського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області та служби ветеринарної медицини  провели епізоотичне розслідування за даним випадком.

Рішенням місцевої Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії з метою координації дій з ліквідації захворювання затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено неблагополучною територією села Попівка, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу.В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з його локалізації відповідно до чинноїінструкції.

До уваги власників домашніх тварин!!!

Для запобігання виникненню сказу необхідно щороку проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознак захворювання – інформувати службу  ветеринарної медицини або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни потрібно повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

“Сказ — це невиліковне вірусне захворювання, яким людина може заразитися від диких або домашніх тварин.

Ефективний спосіб профілактики сказу - вакцинація, що є обов'язковою для всіх собак і кішок.

Фото без опису