Позачергове засідання КТЕБ та НС

  • 21

На позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Наталинської сільської військової адміністрації прийняті важливі рішення щодо приведення фонду захисних споруд цивільного захисту населення у відповідність до нормативних вимог.

Пріоритетним питанням позачергового засідання КТЕБ, що відбулося 28 червня 2024 року, стало обговорення стану готовності наявного фонду захисних споруд цивільного захисту на території Наталинської сільської територіальної громади відповідно до вимог наказу МВС України від 09.07.2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту».

Зокрема, члени місцевої КТЕБ у складі працівників сільської військової адміністрації, старост громади, представників Красноградського РУ ГУ ДСНС, поліцейських офіцерів громади, а також представників підприємств, установ та організацій, які здійснюють свою діяльність на території Наталинської громади підтримали початок робіт з будівництва захисної споруди цивільного захисту в Наталинському ліцеї, яке буде здійснюватися на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджету.

Крім того, готуючись до можливого запровадження офлайн навчання в закладах освіти громади буде здійснено капітальний ремонт протирадіаційного укриття № 78525 (підвальне приміщення дошкільного підрозділу Наталинського ліцею та капітальний ремонт найпростішого укриття (підвальне приміщення) Березівської гімназії.

Також члени комісії підтримали проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, балансоутримувачем яких є Наталинське підприємство житлово-комунального господарства, та встановлення пристроїв блискавкозахисту і вторинних її проявів на будівлі Мартинівського сільського будинку культури.

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення комісією прийнято ряд дієвих рішень, окреслено найближчі плани діяльності військової адміністрації, спрямовані на забезпечення безпеки населення громади.


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису