Були проведені роботи щодо відновлення водонапірної башти в с. Ясна Поляна

  • 659

Гостроту проблеми водопостачання, з якою стикаються сільські громади, важко переоцінити.
Водонапірні башти здебільшого застарілі, без капітальних ремонтів, зчаста безгосподарні, але з радянських часів до сьогодні, незважаючи на те, що вони вичерпали свої технічні та технологічні можливості, забезпечують мешканців сільських населених пунктів питною водою. І поки альтернативи їм немає.
Ні для кого не секрет, що наразі вода у селах зникає, колодязі стають сухими, і проблема водозабезпечення стає все більш гострою.
Минулого тижня зникла вода водонапірної башти в с. Ясна Поляна, яка забезпечувала мешканців трьох населених пунктів: с. Ясна Поляна, с. Роздолля, с. Вільне.
З метою відновлення роботи башти були проведені роботи, в результаті яких башту реанімовано. Наразі вода знову потрапляє до осель сільських мешканців.
Наталинська територіальна громада висловлює щиру вдячність директору ТОВ «Слобожанське Агро» Ванжулі Валентину Миколайовичу та працівникам товариства за надання дієвої допомоги, технічної підтримки у вирішенні цього нагального й важливого питання.
Окремо щиро дякуємо майстру, без порад та рекомендацій якого здійснення відновлення роботи башти було б неможливим. Це житель с.Петрівка, депутат Петрівської сільської ради 7 скликання Сюсько Михайло Михайлович. Професіонал, який знається на підземних пластах, підземних водах, глибинах їх залягання.
Звичайно, вирішення питання роботи й утримання водонапірних башт значно глибше, потребує системного підходу й юридичного вивчення. Але ми будемо наполегливо й цілеспрямовано працювати над його вирішенням. Адже, як наголосив Ванжула В.М.: «Люди – це наша спільна турбота!»

Фото без опису