Увага! Шукаємо патронатних вихователів!

  • 576

Патронат над дитиною (сімейний патронат) – це комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин та/або у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини (усиновлення, влаштування до прийомної сім’ї, ДБСТ, під опіку тощо).
Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.
ХТО МОЖЕ БУТИ ПАТРОНАТНИМ ВИХОВАТЕЛЕМ?
Патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України, має досвід виховання дітей в сім’ї, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні, спільно з добровільним помічником (один з членів подружжя) пройшла курси професійної підготовки за спеціальною програмою підготовки патронатних вихователів та зі згоди всіх повнолітніх членів сім’ї, що проживають в помешканні, уклала договір про надання послуг сімейного патронату з відповідним органом опіки та піклування.
За надання послуги патронату над дитиною патронатний вихователь щомісяця отримує винагороду та соціальну допомогу на утримання та виховання дитини.
Якщо Ви бажаєте підтримати дитину та стати патронатним вихователем, звертайтеся до служби у справах дітей Наталинської сільської ради за адресою: с. Наталине, вул. Сенченка, 89.
Ми чекаємо на Вас!

Фото без опису