Відбувся І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

  • 594
22 травня на території Мартинівського старостинського округу відбувся І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Саме з метою виховання юних патріотів на основі козацьких традицій, підготовки до виконання Конституційного обов’язку – захисту Вітчизни, виховання поваги до національних цінностей українського народу, формування здорового способу життя, подальшого вдосконалення форм учнівського самоврядування щороку проводиться Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Дана гра є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, важливим засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи.
У грі взяли участь команди закладів загальної середньої освіти Наталинської сільської ради (середня вікова група 11-14 років).
Перед початком змагань з привітальним словом до присутніх звернулася очільниця Наталинської територіальної громади Олена ТРЕТЯК, яка побажала учасникам наснаги та перемоги у грі.
Сьогодні команди змагались у таких конкурсах: «Впоряд» - стройові прийоми і виконання маршової пісні, «Смуга перешкод туристська» - дистанція в лісовій смузі, «Рятівник» - теоретичний та практичний тур, «Відун» - інтелектуальні змагання з історії України (навчальна програма 7-9 класи), «Ватра» - представлення творчо-мистецької композиції на українську тематику, силове змагання «Перетягування линви», «Бівак» - оцінка побуту, чистоти, доцільності розміщення табору, дотримання санітарно-гігієнічних норм, презентація каші.
У загальнокомандному заліку І місце посіла команда Добренського ліцею, ІІ місце розділили між собою команди Наталинського та Петрівського ліцеїв, а ІІІ - команди Кобзівської та Роздольської гімназій. За підсумками конкурсу усі команди отримали грамоти.
Ми пишаємося нашими учнями та вчителями, адже вони власним прикладом надихають нас до формування національно свідомої, духовно багатої особистості з активною життєвою та громадянською позицією!
Фото без опису