На Красноградщині відбулися урочистості з нагоди Дня вишиванки

  • 465
Вишиванка – це наша національна гордість. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.
23 травня у м. Красноград відбулися традиційні урочистості, присвячені Дню вишиванки. Дрес-кодом дня стала вишиванка: місто замайоріло різнобарвними візерунками української вишивки!
Святкування розпочалося біля погруддя Т.Г. Шевченка. До заходів долучилися очільниця Наталинської територіальної громади Олена ТРЕТЯК та працівники Наталинської сільської ради.
«День Вишиванки – це Всеукраїнське свято, яке має глибокий зміст. По всьому світу об’єднуються українці в одній ідеї і показують, що мають власний національний код. У цей день варто пам’ятати свою національну та громадянську позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Гарного настрою, душевного тепла та радості! Зі святом!», – звернулася у своїй промові до присутніх Олена Василівна.
Після покладання квітів до погруддя Т.Г. Шевченка розпочалася святкова хода у вишиванках центром міста: діти, молодь, представники установ та організацій, містяни та гості Красноградщини колоною крокували у національному одязі. Далі на учасників святкового дійства чекали ярмарка декоративно-прикладного мистецтва, дитячий фестиваль "У вишиванці душа мого народу", виступи автентичного кобзаря Назара Божинського, колективів аматорського мистецтва і дефіле у вишиванках.
Опісля Наталинський сільський голова Олена ТРЕТЯК завітала на заходи з нагоди Дня вишиванки та Міжнародного дня музеїв, які відбувалися у КЗ «Красноградський краєзнавчий музей ім. П.Д.Мартиновича» Красноградської міської ради. Олена Василівна привітала працівників музею з професійним святом та побажала успіхів у трудовій діяльності, поповнень музейних зібрань та натхнення у роботі.
Фото без опису
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису