Наталинська громада феєрично відсвяткувала подвійне свято - День народження громади та 30-ту річницю незалежності України

  • 502

22 серпня 2021 року на подвір’ї Наталинського ліцею відбулися святкові заходи, присвячені 4-й річниці утворення Наталинської територіальної громади та 30-річчю незалежності України. Святково-вибуховий настрій плюс дивовижна літня погода - це все, що потрібно, аби відбулося справжнє народне гуляння!
На початку урочистостей до присутніх з теплими словами привітань з нагоди подвійного свята - Дня народження громади та 30-ї річниці незалежності України - звернулася очільниця Наталинської територіальної громади, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена ТРЕТЯК: «Дорогі земляки! Сьогодні ми молода та амбіційна громада, яка впевнено крокує шляхом свого всебічного розвитку, працюючи над розбудовою населених пунктів. Саме нашими спільними зусиллями створюється неповторний образ Наталинської територіальної громади, зберігається її історія та закладається майбутнє! Нехай любов до рідної землі, віддана праця, велике прагнення бачити нашу країну сильною і заможною сприяють розбудові і зміцненню держави! Добра, щастя, миру та злагоди у ваші родини!» Також Олена Василівна передала щирі вітання від депутата Харківської обласної ради Сергія ЧЕРНОВА.
Після своєї промови сільський голова вручила представникам різних сфер діяльності громади грамоти за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок в розбудову Наталинської територіальної громади, вагомі досягнення на професійній ниві та з нагоди 30-ї річниці незалежності України.
А потім розпочалося напрочуд колоритне спортивне дійство - святковий велопробіг, і у повітрі замайоріли барвисті прапорці його учасників…
Крім того, для місцевих мешканців та гостей заходу було організовано виставку виробів народних умільців із різних куточків громади: Петрівки, Попівки, Кобзівки, Дружби, Балок, Садового. Увазі публіки майстринями було представлено вироби, виготовлені власноруч у різних техніках: вишивання, бісероплетіння, канзаші, миловаріння, ляльки та різноманітні прикраси. Також присутні мали змогу відвідати персональну виставку «Казковий настрій» талановитої майстрині, художниці з Наталиного Олени Моргун.
Після офіційної частини відбувся святковий концерт. Незабутні відчуття насолоди протягом декількох годин присутнім дарували колективи художньої самодіяльності Наталинської громади: ансамбль «Мелодія» Наталинського сільського будинку культури, народний аматорський колектив «Черешеньки» та дитячий ансамбль «Дивограй» Попівського сільського будинку культури, вокальний гурт «Мальви» сільського клубу селища Дружба, танцювальний колектив «Каблучок» Березівського сільського клубу, дует «Злагода» Соснівського сільського клубу, квартет «Калинонька» і танцювальний колектив «Веселка» Мартинівського сільського будинку культури, дует «Настрій» і вокальний ансамбль «Червона калина», танцювальний колектив «Волошки» Петрівського сільського будинку культури. Чудові пісні публіці подарували й вокалісти з різних куточків громади та її гості: Сергій Білик, Володимир Каптуревський, Тетяна Кравчук, Тетяна Степаненко, Юлія Сітяєва, Ольга Рекова, Дмитро Савінов, Ярослава Кузнецова, Ліна Мартинова, Воробей Владислав, Сергій Шапошніков, які своїми виступами «розігріли» глядачів, стимулюючи їх тим самим до гарячих і бурхливих оплесків, змушуючи танцювати навіть самих вибагливих. Поет і прозаїк Лідія Кір'яненко порадувала присутніх своїми гуморесками.
Родзинкою феєричного святкування став виступ українських естрадних співаків, музикантів, народних артистів України Дмитра та Назарія Яремчуків, синів легендарного українського співака Назарія Яремчука, яких дуже тепло та з великим захопленням зустріла публіка. Своїми голосами та харизмою артисти завоювали неабияку симпатію глядачів, отримавши море оплесків та посмішок. Присутні на святі спочатку невпевнено підспівували, але потім їх голоси ставали більш чутними та впевненими. Наприкінці концерту усі просто світилися посмішкою і щедро дарували аплодисменти народним артистам.
Ще довго у Наталиному було чутно гучну музику, пісні, жарти і сміх… Без перебільшення можна сказати, що свято у великій наталинській родині вкотре вдалося, адже святкувати ми вміємо!
Зі святом, рідна громадо!