Відбулася серпнева педагогічна конференція працівників закладів освіти Наталинської сільської ради за темою «Освіта Наталинської громади: вектори якості та успіху»

  • 499

Початок навчального року – час великих сподівань та очікувань. Кожна родина сподівається забезпечити свою дитину якісною освітою, яка надасть їй змогу самоствердитися у житті, бути корисною своїй країні. А дарувати знання і набувати їх – це нелегка праця, яка вимагає повної самовіддачі.
Освіта є основою прогресу людства. У зв’язку з цим перед сучасними освітянами стоїть завдання сформувати в молодого покоління такі якості як прагнення до навчання впродовж усього життя, постійний пошук найкращих шляхів розв’язання життєвих проблем, готовність своєю навчальною, а потім і фаховою, працею закласти фундамент власного соціального успіху, роблячи тим самим внесок у громадську та державну справу.
Тож за освітянською традицією новий навчальний рік розпочинається з серпневої педагогічної конференції: 27 серпня в приміщенні Наталинського ліцею відбулася педагогічна конференція працівників закладів освіти Наталинської сільської ради за темою «Освіта Наталинської громади: вектори якості та успіху». У конференції взяли участь Наталинський сільський голова, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена ТРЕТЯК, перший заступник Салех НАГІЄВ, заступники з питань діяльності виконавчих органів Михайло ЗІНЧЕНКО та Сергій ДОРОШЕНКО, начальник відділу освіти Оксана РУДЕНКО, голова профспілкової організації працівників освіти і науки Наталинської сільської ради Тетяна ДЗЮБА та уся освітянська спільнота Наталинської громади - директори закладів освіти, їх заступники, педагогічні працівники.
На початку заходу до учасників цьогорічної педагогічної конференції звернулася очільниця Наталинської територіальної громади Олена ТРЕТЯК, яка привітала освітян з початком нового навчального року та зауважила, що у громаді вживаються системні заходи щодо подальшого удосконалення освітньої методики, створення умов для розвитку особистості і творчої самореалізації кожного жителя нашої громади через освітню систему, забезпечення доступності та обов’язковості освіти для всіх, хто її потребує, формування якісного інформаційного освітнього простору.
Модерувала та презентувала підсумки 2020-2021 навчального року, водночас окреслюючи завдання на 2021-2022 навчальний рік, начальник відділу освіти Наталинської сільської ради Оксана РУДЕНКО. Вона підкреслила, що педагоги громади постійно працюють у напрямку безперервного підвищення кваліфікації, фахової майстерності, розвитку професійних компетентності та мобільності. Крім того, у доповіді зазначалося, що одним з пріоритетних напрямків освіти є виявлення та підтримка обдарованих дітей, створення умов для розвитку їх розумового та творчого потенціалу, адже вчитель має орієнтуватися на використання педагогічних технологій, за допомогою яких розвиваються такі якості учня як пізнавальна активність, самостійність, уміння творчо виконувати завдання.
Далі учасники заслухали доповіді директорів закладів освіти щодо опорної школи як простору особистого зростання, реформи шкільного харчування, інноваційних методів викладання, навчання та виховання в Новій українській школі.
За результатами конференції педагогами було обговорено управлінсько-методичні аспекти впровадження якісної освіти в навчальних закладах Наталинської територіальної громади, проаналізовано досягнення, окреслено проблемні питання та шляхи їх вирішення у новому навчальному році.
Після підведення підсумків конференції молодих учителів громади нагородили грамотами обласної профспілкової організації працівників освіти і науки за сумлінну плідну працю та особистий внесок у розвиток освітньої системи в Наталинській територіальній громаді.
На завершення серпневої педагогічної конференції дитячий ансамбль «Дивограй» Попівського сільського будинку культури подарував присутнім незабутні миті насолоди, виконавши свої пісні.
Щиро вітаємо усіх освітян Наталинської громади з початком нового навчального року!

Фото без опису