У Наталинському ліцеї відбулися тренувальні заняття з евакуації

  • 571

8 жовтня у КЗ «Наталинський ліцей Наталинської сільської ради Красноградського району Харківської області» за участі працівників Красноградського районного відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області відбулися тренувальні заняття з евакуації. Такі заходи проводяться щорічно з метою запобігання виникненню надзвичайних подій, недопущення загибелі та травмування людей при пожежах, а також з метою навчання педагогів діям у разі виникнення пожежі або надзвичайної ситуації у навчальному закладі.

Учасники відпрацювали навчальну евакуацію здобувачів освіти під час умовної пожежі у закладі загальної середньої освіти.

О 10:00 год. у закладі освіти спрацювала пожежна сигналізація. Учасників освітнього процесу – всього 296 чоловік - було евакуйовано протягом 2 хв. 8 сек. Час від моменту отримання пожежниками сигналу до повної ліквідації пожежі склав 9 хвилин. Після проведення тренування працівники Красноградського РВ  ГУ ДСНС провели для здобувачів освіти демонстрацію пожежно-рятувальної техніки та детально розповіли про особливості користування первинними засобами пожежогасіння.

Рятувальники провели інструктаж зі штатним складом щодо організації та проведення оперативних заходів, дій під час виникнення та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій.

Пам’ятаймо, що заходи з відпрацювання планів евакуації із навчальних закладів є дієвим засобом підготовки як дітей, так і педагогічних працівників до дій у разі виникнення будь-якої можливої надзвичайної ситуації в закладах освіти.

Наша безпека у наших руках!

Фото без опису