Учні Наталинського ліцею відвідали перше заняття у мобільному класі безпеки

  • 153

Сьогодні, 11 грудня 2023 року, учні 5-х класів Наталинського ліцею вперше ознайомилися з роботою мобільного класу безпеки, з неабиякою цікавістю долучившись до занять у пересувному класі, відвідавши перший виїзний урок безпеки.

Заняття у мобільному класі безпеки для школярів провели співробітники ДСНС та Нацполіції, які доступно розповіли дітям про небезпеку, що може їх спіткати на подвір’ї або на вулиці.

Мобільний клас безпеки - це новий спільний проєкт для підвищення культури безпеки серед дітей від Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, створений за підтримки дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні.

Головною перевагою цього класу є саме мобільність та енергонезалежність. Це дозволяє швидко змінювати локації, бути ближчим до укриття та проводити заняття на свіжому повітрі.

Мобільний клас безпеки оснащений навчальною зоною зі стендами й демонстраційними матеріалами, місцями для зберігання освітніх та інформаційних матеріалів. Одночасно всередині класу можуть розміститися від 10 до 15 учнів. У класі представлені макети вибухонебезпечних предметів, дітей навчають правилам поведінки при виявленні таких знахідок.  

Наявність сучасного устаткування та засобів для інтерактивних занять допоможуть дітям навчитися реагувати на найрізноманітніші надзвичайні ситуації та не потрапляти в них. Адже інформація і знання про власну безпеку допоможе зберегти не одне життя в період російської агресії.

По завершенню навчального заходу діти отримали пізнавальний роздатковий дидактичний матеріал, який дійсно може стати у нагоді у сучасних реаліях сьогодення.

Фото без опису