Наталинську громаду з робочим візитом відвідала команда Регіонального Офісу «U-LEAD з Європою»

  • 100

19 квітня 2024 року з робочим візитом Наталинську громаду відвідали представники Регіонального Офісу «U-LEAD з Європою»: радниця з питань муніципальних фінансів та управління Марина Гончаренко та молодша фахівчиня з адміністративних питань Юлія Черкашина.

До зустрічі доєдналися начальник Наталинської сільської військової адміністрації Володимир Птишник, заступник начальника СВА Оксана Василенко, а також керівники структурних підрозділів Наталинської сільської ради.

Під час презентації модератори U-LEAD ознайомили присутніх з діяльністю Програми у 2022-2023 роках, інформували щодо участі громад Харківської області в ініціативах U-LEAD, про формати співпраці Програми та органів місцевого самоврядування, а також стосовно навчальних можливостей для посадовців ОМС, які надає U-LEAD в рамках «Кроків для спеціалістів».

Крім того, у ході робочої зустрічі учасники заходу отримали вичерпні роз’яснення щодо роботи U-LEAD у найближчому майбутньому за наступними напрямами сталої реконструкції та модернізації на місцевому рівні:

- «Цифрова громада» (у співпраці з Мінцифри підтримка громад в просуванні цифрової трансформації на місцях);

- «Мости довіри» (розробка та реалізація партнерських проєктів Україна-ЄС за участі муніципалітетів України та ЄС);

- сприяння у підготовці проєктів (надання технічної підтримки за потребами (українські та міжнародні експерти), щоб допомогти громадам відновлюватися).

Довідково. Програма U-LEAD (Ukraine - Local Empowerment, Accountability and Development, Україна - підсилення на місцях, підзвітність та розвиток) є програмою співпраці між українським урядом, Європейським Союзом та його державами-членами Німеччиною, Швецією, Польщею, Данією, Естонією та Словенією у створенні багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та відповідає на потреби громадян України.

Мета U-LEAD - підсилити спроможність ключових субʼєктів та зацікавлених сторін на національному, регіональному та місцевому рівнях для розширення можливостей місцевого самоврядування в громадах, зокрема і в часи війни та відбудови.

Основні напрями роботи Програми:

- продовження реформи та сприяння доброчесності на місцевому рівні;

- розбудова спроможності громад;

- надання екстреної допомоги найбільш постраждалим під час повномасштабного вторгнення громадам Харківщини;

- підтримка місцевої відбудови та стійкості;

- зміцнення стійкості на місцях.

Наталинська сільська військова адміністрація висловлює слова вдячності команді Регіонального Офісу «U-LEAD з Європою» за змістовну інфосесію. Сподіваємося на плідну співпрацю у майбутньому!

Фото без опису