У громаді обговорили урядові ініціативи щодо шкільної мережі

  • 75

Підвищення якості освітніх послуг – основний стимул у формуванні освітньої мережі Наталинської громади. Ми не можемо відбирати в дітей дитинство. Так само ми не маємо права позбавляти їх можливості отримати якісну освіту в своїй громаді.

18.04.2024 року відбулося чергове засідання робочої групи щодо оптимізації мережі закладів освіти Наталинської громади.

Під оптимізацією шкільної мережі мається на увазі будь-які зміни, які призводять до більш ефективного використання освітніх ресурсів, особливо зміни, які призводять до збільшення розмірів класів та вищого співвідношення учень-вчитель.

Робоча група, відповідно до затверджених критеріїв, здійснила ґрунтовний аналіз відомостей, які стосуються фінансування, мережі класів, кадрового складу педагогічних та непедагогічних працівників тощо.

Також розглянули постанову КМУ від 05 березня 2024 року № 245 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. № 6 і від 27 грудня 2017 р. № 1088», відповідно до якої вносяться зміни до порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Відповідно до п. 10 цього Порядку, за рахунок субвенції не здійснюється фінансування закладів загальної середньої освіти (крім закладів початкової освіти), кількість учнів у яких становить з 01 вересня 2025 року – менше 45 осіб та з 01 вересня 2026 року – менше 60 осіб.

На основі аналізу, з урахуванням демографічних показників та можливостей автотранспортного сполучення, розроблено пропозиції щодо розвитку спроможної освітньої мережі у Наталинській сільській раді на 2023-2027 роки.

Загальну середню освіту можна здобути лише один раз в житті. І ми не маємо права надавати неякісні послуги, позбавляючи тим самим здобувачів освіти шансу стати успішними!

Працюємо далі!

Фото без опису