У Петрівському ліцеї відкрили клас безпеки

  • 107

Створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу у закладах освіти, безпечного освітнього середовища є одним із найбільш пріоритетних напрямків діяльності Наталинської сільської ради, а надто – у воєнний час.

Одним з основних завдань збереження життя і здоров'я учасників освітнього процесу є формування у дітей культури безпечної поведінки. Шляхом вирішення цього питання є створення класу безпеки - всеукраїнського проєкту, який має на меті навчання школярів правилам пожежної, мінної безпеки та цивільної захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.

Сьогодні, 20 вересня, у Петрівському ліцеї, опорному закладі освіти громади з цивільного захисту, відкрили обладнаний відповідно до методичних рекомендацій Міністерства освіти та науки України клас безпеки - успішно реалізований спільний проєкт Наталинської сільської ради та АТ «Укргазвидобування», нашого надійного партнера, який протягом багатьох років допомагає вирішувати соціальні, побутові та інші питання у громаді.

До заходу долучилися представники АТ «Укргазвидобування», Красноградського районного відділу поліції, Красноградського районного товариства Червоного хреста України, Красноградського РУ ГУ ДСНС України в Харківській області.

У класі безпеки встановлено мультимедійну дошку, проєктор, персональний комп’ютер, багатофункціональний пристрій, акустичну систему, телевізор, стенди на протипожежну, мінну та інші тематики, магнітні дошки, маркерні дошки, вогнегасники, протигази, мобільні симулятори пожежної безпеки, дитячий одяг рятувальників, дитячі каски, іграшки, пазли, конструктори. Тут діти різних вікових груп зможуть і в теорії, і на практиці навчатися основам пожежної та протимінної безпеки, правилам поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», наданню домедичної допомоги.

Наразі такі класи мають дуже важливе значення, адже обізнаність з безпеки підростаючого покоління – запорука успішного та безпечного майбутнього України. Найголовніше зараз для нас – це зберегти життя і здоров’я дітей!

Наталинська сільська рада щиро вдячна АТ «Укргазвидобування» за підтримку громади на шляху до її сталого розвитку! Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Фото без опису