Відбулося ТМО практичних психологів, соціальних педагогів, асистентів вчителів та вихователів Наталинської громади

  • 254

Психолог — це спеціаліст, який допомагає віднайти душевний спокій та рівновагу. З його допомогою людям простіше переживати стреси та емоційні травми, налаштувати дітей та батьків на співпрацю, створити ситуацію успіху.

В останній весняний день, 31 травня, Наталинський ліцей гостинно прийняв ТМО практичних психологів, соціальних педагогів, асистентів вчителів та вихователів. Метою методичної студії було сприяння формуванню знань фахівців про технологію «Створення ситуації успіху» як основу особистісно орієнтованого підходу до процесу навчання та виховання, формування професійної компетентності педагогічних працівників. Захід був насичений цікавою та корисною інформацією, мав практичне спрямування та пройшов в атмосфері душевного тепла і радості від спілкування.

Тетяна Коновод, вчитель-логопед Наталинського ліцею, своїм виступом у супроводі змістовної презентації створила робочу атмосферу, проаналізувала теоретичні аспекти технології та розкрила роль педагога у цьому процесі. Порекомендувала переглянути повчальні фільми, які на даному етапі є корисні в орієнтуванні дітей на успішне навчання.

Шость Олена та Даценко Яніна, фахівці Березівської гімназії, побудували свої виступи на умінні створювати ситуації успіху як для дітей, так і для дорослих. Наголосили на тому, що бути вчителем означає поправити минуле, покращити теперішнє і доторкнутися до майбутнього.

Керівник ТМО Тимченко Олена підбила підсумки роботи за навчальний рік, надихнула на роботу у складний період сьогодення, окреслила плани на перспективу та на майбутнє, провела з колегами цікаві тренінгові вправи, надала суттєві рекомендації та побажала всім мріяти. Адже мрії — це поновлюваний ресурс і неважливо, скільки вам років,  в якому ви стані, бо всередині вас таїться маса нездійснених можливостей і нова краса, що готова народитися на світ.

Фото без опису