Стартував педагогічний марафон освітян Наталинської громади

  • 232

Початок навчального року – час великих надій та очікувань. Дарувати знання і набувати їх – це нелегкий труд, який вимагає віддачі душевних сил, значного напруження, проникнення у велику скарбницю, надбану людством.

На сьогодні триває реформування освітньої галузі нашої держави, мета якого - стати розвиненою європейською державою, нарощувати свій науково-освітній потенціал. Перед освітянами стоїть завдання формування в молодих українців таких якостей, як: прагнення до навчання впродовж усього життя; постійний пошук найкращих шляхів розв’язання життєвих проблем; готовність навчальною, а потім і фаховою, працею закласти підмурівок власного соціального успіху і зробити внесок у громадську, державну справу.

На виконання поставлених завдань з 16 серпня 2022 року стартував педагогічний марафон освітян Наталинської громади за темою «Особливості організації освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році». Основну увагу було приділено актуальним питанням організації виховного процесу в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану та упровадженню Державного стандарту базової середньої освіти, навчанню за модельними програмами.  

З метою обговорення методичних аспектів впровадження якісної освіти в закладах, аналізу роботи спільнот у минулому навчальному році, планування роботи на новий 2022/2023 навчальний рік пройшли ТМО практичних психологів та асистентів учителя (керівник Тимченко Олена Іванівна), вчителів біології, хімії, природознавства та основ здоров’я (керівник Бурлаєнко Оксана Григорівна), педагогів-організаторів (керівник Тимченко Наталія Василівна), вчителів 4-х класів (керівник Джгун Вікторія Геннадіївна), вчителів 2-х класів (керівник Палагута Валентина Миколаївна) та вчителів суспільствознавчих предметів та географії (керівник Ніколенко Світлана Михайлівна).

У роботі методичних об’єднань взяли участь педагоги, які одержали іструктивно-методичні матеріали практичного спрямування. Разом із директором КУ ЦПРПП Ольгою Міхно та консультантом Тетяною Єременко напрацювали шляхи творчого зростання наших дітей та подальшого розвитку освіти в громаді.

Фото без опису