Будьте обережні на воді!

Будьте обережні на воді!

  • Переглядів: 305

До уваги мешканців громади! Останнім часом на території Харківської області почастішали випадки загибелі людей на водних об'єктах під час відпочинку. Задля збереження свого життя та здров'я дотримуйтесь елементарних правил безпеки: 1. Відпочивайте та купайтесь тільки в спеціально відведених і обладнаних для цього місцях, що відповідають вимогам безпеки (а саме в місцях, де встановлено спостережно-рятувальні пости); 2. Не стрибайте у воду в місцях, де невідомі глибина та стан дна, не ризикуйте життям заради азарту чи жарту; 3. Не підпливайте до моторних суден, веслових човнів та інших плавзасобів; 4. Не залазьте та не пірнайте з технічних споруд (гребель), попереджувальних знаків та дерев; 5. Не використовуйте для плавання автомобільні камери, плоти, лежаки, дошки; 6. Не залишайте дітей біля водойм без нагляду батьків та дорослих; 7. Не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння; 8. Не подавайте обманні сигнали тривоги заради жарту. Пам’ятайте! Лише дотримання елементарних правил безпеки вбереже ваше життя та здоров'я під час відпочинку! 

Красноградська районна філія Харківського ОЦЗ інформує

Красноградська районна філія Харківського ОЦЗ інформує

  • Переглядів: 342

Красноградська районна філія Харківського ОЦЗ запрошує всіх бажаючих долучитися до безкоштовного навчання за професією «швачка» для жінок в рамках проєкту «Підтримка економічного розвитку жінок та внутрішньо переміщених осіб в Україні. SEW Ukraine».  Цільова аудиторія – жінки, що належать до вразливих категорій населення, в тому числі ВПО, жінки з інвалідністю та інші групи. Даний проєкт – це 5-річна (2020-2025) ініціатива уряду Канади, спрямована на підтримку жінок шляхом їх працевлаштування та розвитку підприємництва в секторі легкої промисловості. Проект SEW Ukraine впроваджується Канадською фундацією кооперативного розвитку (CDF Canada) у партнерстві з БО «Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» та за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.  Харківська обласна служба зайнятості єпартнером у реалізації цієї ініціативи. Близько 1000 жінок пройдуть практичну підготовку за напрямом«швачка» в облаштованій у рамках проєкту на найсучаснішому рівні майстерні Харківськогоцентру професійно-технічної освіти державноїслужби зайнятості. Навчання перших 2 груп вже стартувало в червні поточного року. Крім того, на базі Харківського ЦПТО ДСЗ буде створено виробничий швейний кооператив.

Головне управління ДПС у Харківській області інформує

Головне управління ДПС у Харківській області інформує

  • Переглядів: 331

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує, що нормами Закону України від 04.12.2020 року № 1072-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" передбачалися пільги для платників податків, зокрема для підприємців платників єдиного податку І групи. Зокрема, платники єдиного податку І групи тимчасово звільнялися від сплати єдиного податку, а також від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску з грудня 2020 року по травень 2021 року включно. При цьому вказаний період включається до страхового стажу підприємця, та вважається, що страхові суми були сплачені у розмірі мінімального страхового внеску. Звертаємо увагу, що з 01 червня 2021 року для платників єдиного податку І групи відновлено обов’язок сплати єдиного податку та єдиного внеску за червень 2021 року.

Красноградська районна філія Харківського обласного  центру  зайнятості інформує: до служби зайнятості в один клік за допомогою QR-кодів

Красноградська районна філія Харківського обласного центру зайнятості інформує: до служби зайнятості в один клік за допомогою QR-кодів

  • Переглядів: 363

З метою максимального наближення послуг служби зайнятості до всіх верств населення та  орієнтуючись на зміни у сучасному світі технологій і новацій, у використання введені QR-коди, за допомогою яких потрапити до Інтерент-ресурсів служби зайнятості можна в один клік з будь-якого мобільного гаджету. Тепер, щоб увійти на офіційний портал Державної служби зайнятості потрібно мати мобільний телефон або планшет, на якому встановлена спеціальна програма для сканування QR-кодів. Використовуючи  QR-коди ви зможете: - подати заяву для реєстрації у службі зайнятості он-лайн  із використанням сайту державних послуг "ДІЯ";                      - ознайомитися з правами та обов’язками безробітного; - ознайомитися з актуальними вакансіями; - записатися на відвідування із використанням електронної черги. Спробуйте та переконайтесь, що це швидко та зручно!

Про недопущення випалювання сухої рослинності

Про недопущення випалювання сухої рослинності

  • Переглядів: 309

Шановні мешканці громади! З настанням спекотної та посушливої погоди закликаємо вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. У першу чергу, не випалюйте суху рослинність та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку,  не розкладайте багаття у лісах, на торфовищах, утримайтеся від паління чи користування відкритим вогнем у цих місцях, стежте, щоб діти не бавилися з вогнем. Вирушаючи до лісу на відпочинок, обирайте спеціально визначені місця – рекреаційні зони. Подбайте про те, щоб обкопати багаття по периметру, а непогашений вогонь не залишайте без нагляду. Водіям варто пам’ятати, що за сухої погоди спричинити пожежі в екосистемах ЗДАТЕН НАВІТЬ НЕПОГАШЕНИЙ СІРНИК або НЕДОПАЛОК, викинутий на узбіччя. Перебуваючи на відпочинку, господарюючи на присадибних ділянках та на відкритих територіях, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій, завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки. Пожежу, що розгоряється, спробуйте затоптати, засипати піском чи залити водою. Якщо ж не вдається впоратися самотужки або помічена вами пожежа уже набула значних розмірів, негайно викликайте Службу порятунку за номером 101! Обирайте безпечні способи господарювання на присадибних ділянках, пам’ятайте, що випалювання сухої рослинності завжди пов’язане з ризиками перекидання вогню на розташовані поруч будівлі, лінії електропередач, лісові насадження, а продукти горіння небезпечні для людського здоров’я та довкілля. Пам'ятайте, що згідно зі ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення ЗА ВИПАЛЮВАННЯ СТЕРНІ, ЛУКІВ, ПАСОВИЩ, ДІЛЯНОК ІЗ СТЕПОВОЮ, ВОДНО-БОЛОТНОЮ ТА ІНШОЮ ПРИРОДНОЮ РОСЛИННИСТІ, РОСЛИННОСТІ АБО ЇЇ ЗАЛИШКІВ ТА ОПАЛОГО ЛИСТЯ на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тягнуть за собою НАКЛАДАННЯ ШТРАФУ: - на громадян - від 3060 грн до 6120 грн; - на посадових осіб - від від 15300 грн до 21420 грн. Дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих!

Для мешканців Харківської області розпочне роботу нова соціальна транспортна послуга

Для мешканців Харківської області розпочне роботу нова соціальна транспортна послуга

  • Переглядів: 368

Шановні мешканці громади! З 14 червня 2021 року для мешканців Харківської області розпочне роботу нова соціальна транспортна послуга. Маломобільні особи отримують можливість безкоштовно пересуватися по території Харківської області на спеціалізованих автомобілях, які обладнані підйомником або пандусом для крісла колісного. Право користуватися соціальними транспортними послугами надається: - особам, яким встановлено І або ІІ групу інвалідності, мають порушення опорно-рухового апарату та пересувається за допомогою засобів реабілітації, зокрема, крісел колісних; - дітям з інвалідністю з порушенням опорно-рухового апарату у супроводі 1 дорослого; - іншим особам, які пересуваються за допомогою засобів реабілітації для пересування. Маломобільні мешканці області (з пред’явленням посвідчення особи з інвалідністю) зможуть отримати соціальну транспортну послугу для відвідування соціальних, медичних, реабілітаційних, адміністративних установ та закладів, в тому числі санаторно-курортних, культурних та учбових установ, судів, майстерень, протезно-ортопедичних підприємств, вокзалів, рекреаційних зон, культурно- масових  та спортивних заходів. Кількість поїздок для кожної особи складає до 6 поїздок на місяць, невикористані поїздки не переносяться на наступний місяць. Компенсація за невикористані поїздки не відшкодовується. Поїздки здійснюються по території міста Харкова та між населеними пунктами Харківської області та надаються особам на безоплатній основі цілодобово у робочі дні (у вихідні та святкові дні в разі потреби) за їх попередньою заявкою по телефону. Отримати детальну інформацію та замовити послугу можливо за телефоном диспетчерської служби з 08:00 до 20:00 год. щоденно без вихідних: 067-822-40-84, 050-425-17-65.

Красноградське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області інформує

Красноградське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області інформує

  • Переглядів: 364

Контроль за дотриманням карантинних заходів на території Наталинської сільської ради. На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження протиепідемічних заходів з метою запобігання на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», фахівцями Красноградського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області за 5 місяців 2021 року  здійснено 68 моніторінгових перевірки суб’єктів господарювання, порушення виявлені на 21 (30,9%) об’єктах. Перевірки проводяться  сумісно з органами Національної поліції. З метою усунення виявлених порушень керівникам та відповідальним особам надано 21 припис (пропозицій), на відповідальних осіб складено 13 протоколів про порушення санітарних норм і правил. Перевірено 30 об’єктів торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), порушення виявлені на 17 об’єктах; 19 об’єктів непродовольчої торгівлі, порушення виявлені на 1 об’єкті; закладів громадського харчування – 2, порушень не виявлено; дошкільних закладів -5, порушення виявлені на 2 об’єктах; закладів загальної середньої та вищої освіти – 3, порушень не виявлено, перукарень та салонів краси – 4, порушення виявлені на 1 об’єкті; інших об’єктів (аптеки, ТРЦ, розважальні заклади тощо) – 5, порушень не виявлено. Звертаємо Вашу увагу!!! Керівників закладів та суб’єктів господарювання просимо неухильно дотримуватись обмежень, що визначені відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.1236 «Про встановлення карантину та запровадження протиепідемічних заходів з метою запобігання на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Гід державних послуг. Банер